Openheid en transparantie zijn naar mijns inziens nodig om een persoonlijke band met jullie op te kunnen bouwen.

Geen probleem voor mij als jullie niet mijn hele levensverhaal lezen hoor!!

Ik ben Marlene Gerrits:

en ik ben in 1964 geboren en later getogen in het Brabantse Gilze als oudste dochter van 3 meiden: 2 zussen volgden.

Gilze is een klein dorp tussen Tilburg en Breda, mogelijk een beetje bekend door de militaire vliegbasis Gilze-Rijen."Mensen helpen" was altijd het antwoord op de vraag: Wat wil je later doen als je ouder bent?

Ondanks mijn talenten voor exacte vakken heb ik na de havo gekozen voor een in-service opleiding tot A-verpleegkundigeAls 18 jarige moest ik daarvoor verplicht intern gaan wonen in Oosterhout. Dus verliet ik het ouderlijk nest en vertrok ik in 1982 naar dit gezellige stadje dicht bij Breda. Zelfs na deze verplichting bleef ik een poos in Oosterhout wonen en in 1984 ging ik samenwonen met mijn eerste liefde.Van 1986 tot 1989 heb ik als gediplomeerde verpleegkundige gewerkt op de afdeling kraam/verlos/gynaecologie in het St. Josephziekenhuis te Oosterhout. Super veel geleerd daar en zelfs al 5 bevallingen gedaan. Per ongeluk; doordat de gynaecoloog te laat was; maar dat smaakte wel naar meer.

"Trots op het eerste koophuis" was in Dorst (een kerkdorp behorend tot Oosterhout) in Juni 1989 en na deze zomer werd ik weer studente.  Met veel plezier en grote inzet reisde ik op en neer naar Rotterdam voor de verloskunde opleiding ; van 1989 tot en met 1992. Studerend met bijzondere klasgenoten; waarvan velen nog actief werkend zijn in ons mooie vak. Ik reisde op en neer en heb heel wat tentamens in mijn hoofd gestampt in de trein;  en in praktijkperiodes was het comfortabel bijslapen door het repeterende geluid van de wielen op het spoor.

In Breda en omstreken startte mijn verloskundige loopbaan en ik heb daar van 1992 tot 1998 in een eigen maatschap gewerkt. Super drukke tijd was dat, door een tekort aan verloskundigen en een groot uitgestrekt werkgebied. Met semafoon, zonder mobiele telefoon of navigatie is dat wel een heel andere koek dan tegenwoordig zeg.

Een kleinschaligere dorpspraktijk bleek meer iets voor mij te zijn dus ging ik werken als verloskundige in Hilvarenbeek, Diessen, de Beerzen en omliggende dorpen begin 1998. Een knusse "praktijk aan huis" op het platteland tussen Esbeek en Hilvarenbeek. Later dat jaar begon ik met een deeltijdstudie aan Academie voor Haptonomie te Doorn en gaf ik vanaf 2002 dus ook met veel plezier "haptonomische zwangerschapsbegeleiding cursussen" aan individuele echtparen. Als aanvulling op verloskunde. Dit werd verbazingwekkend goed ontvangen in dit gezellige praktijkgebied.

Studeren blijft boeiend en in 2005 en 2006 studeerde ik voor voetreflexzonemassage therapeute bij Sonneveldt opleiding te Tilburg; om wat klachten te kunnen  verlichten van zwangeren en kraamvrouwen. Met name in het kraambed werd dat erg op prijs gesteld. Ook in 2005 een solopraktijk gestart met motto: "Meer ruimte voor persoonlijke aandacht" en ik heb hier zoveel goede herinneringen aan. De Emigratiedroom groeide; "een leven onder de zon"; wat inhield dat ik de praktijk ging verkopen. Ik had super veel  geluk met Heidi; die niet alleen in 2009 de praktijk kocht; maar ook het half jaar daarvoor samen met mij de praktijk runde. Ik heb heel veel waardering over de wijze deze is voortgezet en onwijs uitgebreid; zelfs nu op twee locaties: Verloskundigen praktijk "De Bron".

Het platteland van Esbeek werd het platteland van Moncarapacho, Oost-Algarve, Portugal om een hele leuke kleinschalige Safari-tent accommodatie op te zetten. Een scheiding bracht een eind aan deze droom en koos ik voor een terugkeer naar Nederland na twee jaren Algarve. 

Vol goede moed brak een nieuw leven in "t Gooi" aan in 2011; en woonde ik in het mooie vestingstadje Naarden. Wederom een mooi gebied en voor het eerst als waarneemster voornamelijk in Naarden/ Bussum gewerkt, even als klinische verloskundige in "Tergooi"ziekenhuis te Blaricum  en zelfs even een eigen praktijk gehad genaamd "Zwanger in het Gooi".  Natuurlijk ook daar de aanvulling van haptonomische zwangerschapsbegeleiding en voetmassages. 

Portugal was in deze gehele periode al aan me blijven trekken en ik keerde in 2014 terug, alleen dit keer. Ik plaatste een safari-tent naast mijn inmiddels aangekochte Portugese Quinta en verhuurde mijn huis "Quinta Ambiente" genaamd in de zomer periode. Zelf verbleef ik  dan in de sfeervolle safari-tent. Best stoer nu ik daar op terug kijk. "Quinta Ambiente" was in de countryside van Santa Barbara de Nexe. Prachtig daar en zo rustig. Na een aantal jaren brak juist deze rust me op en voelde ik me voor het eerst in mijn leven echt eenzaam.

Ik kreeg behoefte aan dichtbij zee wonen met winkels, restaurants en mensen in mijn directe omgeving. In 2016 waagde ik de stap naar Fuseta samen met Maarten en verhuurden we een vakantiewoning in Olhao. Qua verloskunde: kleinschalige aanvulling voor Nederlandse en Engelse zwangeren op het klinische Portugese systeem en nu: deze online cursus. Ik heb er super veel zin in!!

 

Natuurlijk hoor ik graag van jullie; dus neem gerust Contact op voor vragen of inschrijven:

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb