Voor Nederlands en Engels sprekende zwangere ouders én kersverse ouders ben ik ook beschikbaar in de (met name Oost- en Midden) Algarve, regio in Portugal.

 

Het Portugese systeem biedt een goede medische obstetrische zorg; maar sommige mensen willen daar graag toch een ervaren, betrokken verloskundige aanvulling op.

Super logisch en dit bied ik graag!!

Ik heb geen verloskundige praktijk zoals ik in Nederland had; maar bied deze service aan huis aan.

De tarieven zijn exclusief aanrijd/benzine toeslag en dat wordt vooraf in overleg bepaald:

Tijdens de  zwangerschap ieder huisbezoek is 20€: voor uitwendig onderzoek om de groei te beoordelen van baarmoeder en foetus, harttonen beluisteren, bloeddruk controle en verloskundige uitleg en zo nodig advies. Een normale verloskundige controle dus.

Tijdens het eerste gedeelte van de bevalling; indien er ook niet een doula aanwezig is; ben ik een doula-midwife: met controle van de foetale harttonen en eventuele inwendig onderzoek & empathische  hulp en coaching van 300 tot en met 500€ (inclusief voor mij de weken van constante bereikbaarheid en afhankelijk van de duur van mijn aanwezigheid)  Het kan zo fijn zijn voor een om thuis te blijven tot de hevige periode tijdens de bevalling en niet alleen in een soort "voor kamer" in het ziekenhuis te zijn. Ik mag helaas niet mee in de verloskamer, maar ik ben wel getraind om te bepalen wat de beste tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. In Nederland doen verloskundigen ook poliklinische bevallingen en die starten ook thuis. Dus het is een taak, waar ik erg bedreven in ben.

 

 

Tijdens het kraambed: Verloskundige supervisie: zoals gewicht, temperatuur en kleur pasgeborene en gezondheid moeder 20€ per bezoek aan huis. Hechtingen verwijderen is mogelijk. De hielprik wordt in het ziekenhuis of Centre Saúde gedaan.

Zwangerschapscursus aan huis op haptonomische basis start rond 22 weken en is in 4 lessen voor uw en uw partner: totaal 100€

(Deze cursus is los te boeken van andere vormen van  begeleiding en leert ook de aanstaande vader om op een goede manier contact te maken met de kleine). Super leuk!!

Voor de mensen in Fuseta gebied zal ik geen reisvergoeding vragen natuurlijk.

Bij iedere service is een gratis whats-app contact mogelijkheid voor de hele periode om vragen te stellen.

Zwangeren die in Nederland verzekerd zijn kunnen mogelijk mijn facturen vergoed krijgen door hun verzekering.

Mijn BIG nummer: 59008599103

 

Ik bied deze service aan sinds december 2019 aan.  Heb hieronder een Engelse review gekopieerd.

Dus whats-app gerust of email: 

 

Hartelijke Groeten uit Fuseta,

 

Marlene Gerrits, verloskundige

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb